Dünyanın 7 Harikası

Dünyanın 7 Harikası

dunyanin 7 harikasi

dünyanın 7 harikası

Yapılan arkeolojik kazılar ile yüzyıllar önce seçilmiş dünyanın 7 harikası içerisindeki eserler maalesef günümüze kadar gelememiş ve büyük çoğunluğu tarih içerisindeki afetler, savaşlar nedeniyle yok olmuştur. Ancak günümüze kadar gelen ve bilinen bu harikalar hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla aşağıda isimleri ve hikayelerini anlatacağız.

Dünyanın 7 Harikası hem yapı itibari ile ilginçtir, hem de bu yapıların nasıl yapıldığı gizemi günümüzde hala çözülmüş değildir. 7 harika bizlere insanoğlunun neler yapabileceğini kanıtlayan simgelerdir.

Herkes dünyanın 7 harikası olduğunu bilir ancak pek azımız bu harikaların isimlerini tam olarak sayabilir. Bu nedenle gelin öncelikle bu harikaların isimlerine göz atalım.

Dünyanın 7 Harikası İsimleri

1) Keops Piramidi

2) Zeus Heykeli

3) Artemis Tapınağı

4) Rodos Heykeli

5) Kral Mausoleus’un Mezarı

6) İskenderiye Feneri

7) Babil’in Asma Bahçeleri

Dünyanın yedi harikası M.Ö. 2. yüzyılda seçilmiştir ve bu harikaların bir sıralaması ilk defa M.Ö. 5. yüzyılda Herodot tarafından tarihçesinde yer almıştır. Zamanla Yunan tarihçiler o dönemin en ihtişamlı büyük abidelerini seçtiler ve “Dünyadaki Harikaların Bir Listesi” isimli eser ile yazılmıştır. Ancak bu kitap İskenderiye Kütüphanesi’nin yanması ile kül olmuştur.

 

 

 

 

 

 


Dünyanın 7 Harikası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder