Zeus Heykeli

zeus heykeli zeus heykeli


Dünyanın 7 Harikası arasında Zeus Heykeli yer alır. Bu yapıt milattan önce 450 yıllarında Tanrılar Kralı adı verilen Zeus için yapılmıştır. Yunanistan’ın Olimpos şehrinde yapılan bu harika, Phidias adı verilen ünlü heykeltraş tarafından yapılmıştır.


Eski Yunan’da olimpiyatlar oldukça önemli idi. Bu olimpiyat oyunları 4 yılda bir düzenlenmekteydi. Tapınakta bulunan Zeus Heykeli, oturur vaziyette ve sağ elinde bulunan zafer tanrıçası Nike bulunuyordu. Diğer elinde ise bir asa mevcuttu. Altın, abanoz ve fildişinden yapılan bu heykel oldukça görkemliydi. Heykel üzerinde yer alan mistik hayvanlar var ve karanlık bir koridorun sonunda yer alan heykel, daha ihtişamlı durmaktaydı.


Olimpiyat oyunları 391 yılında putperestlik olarak nitelendirilerek sona erdirilmiştir. Ardından Zeus Heykeli Yunanlılar tarafından İstanbul’a taşınmıştır. Ancak İstanbulda meydana gelen bir yangında Zeus Heykeli yok olmuştur. Heykelden geriye kalan birkaç parça Fransızlar tarafından bulunmuş ve Paris’te sergilenmektedir.


zeus heykeli, zeus heykeli hakkında bilgi, zeus heykeli nerededir, zeus heykeli hangi ülkededir



Zeus Heykeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder